Ålands
Sjöfartsmuseum

Barnens Museum

Här står barnen vid rodret. Välkommen till Ålands mest barnvänliga museum. Ett levande äventyr som stora och små får uppleva tillsammans.

Mycket att göra

På Ålands sjöfartsmuseum får hela familjen leka på de sju haven. Klättra i stormasten, stuva last och ta kommando över sitt eget fartyg. Tillsammans kan barn och vuxna också gå på jakt efter skeppsråttan Rubys egna miniutställningar, finurligt gömda i små råtthål runtom hela museet.

Ruby och Havet

Sjöfartsmuseets fantasifulla barnrum Ruby och Havet bjuder på en spännande värld både ovan och under vattenytan. Här har havet flyttat in och barnen får upptäcka allt som kan tänkas finnas på havsbotten – vrak, fiskar, koraller, havsdjur och till och med hemliga sjöjungfrugrottor. Ovanför ytan finns forskningsfartyget r/v Ebba där barnen får lära sig mer om havsmiljön och hur den mår.

Ruby och havet är utrustad med hiss så att alla kan ta sig från havsbotten upp till ytan och ombord på r/v Ebba.

Förverkligandet av Ruby och Havet stöddes ekonomiskt av Alandia Försäkring, Eckerölinjen och Optinova.

Gå på skattjakt

Varje dag är det skattjakt på Ålands sjöfartsmuseum tillsammans med skeppsråttan Ruby. Leta efter de finurliga råtthålen gömda på olika platser runtom hela museet och upptäck utställningarna på ett nytt sätt. Lämna in dina svar i receptionen och få ett litet pris från vår skattkista.

Rör och gör

Vi vill att våra besökare ska få upptäcka sjömanslivet med hela kroppen och därför finns det mycket som man kan röra och göra i utställningarna på Ålands sjöfartsmuseum. Klättra i masten, slå knopar, ta kommando över sitt eget fartyg i simulatorn, sjunga karaoke och mycket mer. Aktiviteterna finns runt om i hela museet och är kul för både små och stora besökare. 

Korallen

Välkommen in i skaparverkstaden Korallen! Här kan du sätta dig ner och pyssla en stund. Skapa något nytt och kreativt av återvinningsmaterial eller färglägg en bild av ett föremål ur utställningarna.

Korallen är öppen varje dag mellan september-maj.

Barnkalas

Vill du ordna ett stressfritt och spännande barnkalas i en unik miljö, ska du göra det på Ålands sjöfartsmuseum. ”Fira med Ruby” är ett helt kalaskoncept där allt från inbjudningskort till efterstädning ingår. Våra kompetenta kalasvärdar tar hand om barnen och ordnar med servering och program och barnen bjuds på specialdesignad tårta dekorerad med skeppsråttan Ruby. Kalasvärden leder födelsedagsbarnen på en medryckande skattjakt genom museet och naturligtvis ingår även en stund av fri lek i vårt populära lekrum ”Ruby och Havet”. 

Pris:
245 € för 1,5 timme. Max. 12 barn inkl. två vuxna.

Boka ert kalas på adressen info@sjofartsmuseum.ax eller per telefon 018-19 930

VAD FÖRÄLDRARNA SÄGER

Ett fantastiskt familjemuseum! Skeppsråttan Rubys rum och alla möss som gömmer sig på museet håller de yngsta barnen sysselsatta. Enda problemet med detta museum är att få hem ungarna, finns inte många mutor som slår högre än Sjöfartsmuseet.

Förälder på Facebook