AKTUELL UTSTÄLLNING

TRO, HOPP & KÄRLEK

SJÖMANSTATUERINGAR

AKTUELLT

Linnea och Julia tipsar

Det bästa med Sjöfartsmuseet

Linnea 7 år och Julia 9 år har varit på Sjöfartsmuseet många gånger både med sin familj och med skolan och med dagis. Båda har dessutom haft födelsedagskalas på museet. Vi frågade tjejerna vad de gillar bäst med Sjöfartsmuseet och vad de kan tipsa om: 1# – Lekrummet är bäst! 2# – Klättra i klättermasten 3# – Leta efter råtthål 4# – Kolla på pirayorna och sköldpaddan i Kuriosarummet 5# – Sitta i livflotten Jag tycker att det är jättespännande

Läs mer »
DIY-tatueringar och gnuggisar

Barnens tatueringstorsdag

Varje torsdag under sommaren kan barnen göra sina egna tatueringar i vår tatueringsstudio. Studion finns i utställningen ”Tro, Hopp och Kärlek” och är öppen på torsdagar från 14 juni – 9 augusti mellan klockan 10 och 12.

Läs mer »
Guidning tisdagar och onsdagar

Museets höjdpunkter på 30 minuter

Varje tisdag och onsdag mellan 26 juni och 8 augusti bjuder vi på en kort guidning i museets huvudutställning. Guiden fokuserar på några utvalda höjdpunkter och ger dig en introduktion till museet. Efter guidningen kan du själv strosa på i lugn och ro och hitta dina egna höjdare.
Guidningarna erbjuds på tre språk: finska kl. 11, svenska kl. 12 och engelska kl. 13.

Läs mer »
Tisdagar och lördagar 26.6-11.8

Museets muntra maskinister kör ångmaskin

Våra charmiga och kunniga maskinister finns på plats för att illustrera hur museets trippelsexpansionsångmaskin fungerar och kör igång den för nyfikna barn och vuxna. Maskinisterna är i museet tisdagar och lördagar 26 juni – 11 augusti kl. 10.30–13.

Läs mer »
Vardagar juni-augusti

Guidningar ombord på Pommern

I sommar erbjuder vi många möjligheter att komma ombord på fartyget Pommern. Renoveringar och underhållsarbete pågår hela sommaren vilket gör att man enbart kan besöka Pommern med en guide. Du som besökare köper som vanligt din biljett i receptionen på Ålands sjöfartsmuseum och beger dig sedan till fartyget som ligger ca 500 meter norr om museet. Vid fartyget möts du upp av en guide som tar dig på en tur ombord. Guiden talar svenska, finska och engelska. Rundturerna sker enbart på vardagar och startar kl. 12.00, 13.00 och 14.00. Pommern är alltså stängd på veckoslut och helgdagar.

Läs mer »