SAMLINGAR

Arbetet med att bevara det åländska maritima kulturarvet fortsätter hela tiden. Ålands sjöfartsmuseum tar med stor tacksamhet emot nya donationer av föremål, dokument, ritningar, fotografier och filmer eller annat som kan vara av intresse att bevara som en del av den åländska sjöfartshistorien. Tveka inte att ta kontakt med oss ifall du har något som du tror att kan vara av intresse. Vi kan inte ta emot allt men vi tar oss gärna en titt.

Bibliotek

Mittemot receptionen finner du vårt bibliotek. Här hittar du ett gediget utbud av både åländsk och allmän nautisk litteratur. Välkommen in och utforska eller se om vi har litteraturen du söker på bibliotek.ax

Föremål

Sjöfartsmuseets samling består av föremål, fotografier, arkivalier och böcker som alla är en del av Ålands maritima kulturarv. Den största delen av samlingarna har kommit till museet genom donationer av privatpersoner, rederier och företag. Tack vare alla frivilliga bidrag har samlingarna vuxit till en av de mest högklassiga i världen.

Arkiv

Söker du information ur arkivet? Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. Du kan även boka ett arkivbesök och få hjälp av någon i personalen.