Planera ditt besök

Ålands sjöfartsmuseum på Hamngatan 2 i Mariehamn är
öppet alla dagar året runt.

ÖPPET

SOMMAR
juni-augusti
DAGLIGEN 10 - 17

HÖST – VINTER – VÅR
september-maj
DAGLIGEN 11 - 16

Stängt 2018:
24.12, 25.12 och 31.12

Stängt 2019:
1.1, 24.12, 25.12 och 31.12

 

BILJETTER 2018

ENTRÉ TVÅ I EN

Entréavgiften till Ålands sjöfartsmuseum innefattar två besök. Du är välkommen på ett återbesök eller göra ett besök på Pommern med samma biljett.

Vuxen 10 €

Pensionär 6 €

Studerande 6 €

Barn 7-17 år 6 €

Barn under 7 år fri entré

GRUPPER

Gruppriser gäller för alla grupper som är större än 10 personer då en person betalar för hela gruppen. Hör gärna av er på förhand om ni är på väg till Sjöfartsmuseet med en större grupp.

Liten grupp 32 €

5 personer, max 2 vuxna

Stor grupp, min 10 pers:

Vuxna 8 €

Pensionärer, studerande 4,80 €

Barn 7– 17 år 4,80 €

ÅRSKORT

Ålands sjöfartsmuseums årskort

Vuxen 29 €

Pensionär 17 €

Studerande 17 €

Barn 7-17 år 17 €

Finlands museiförbunds årskort

Vuxen 68 €

INFÖR BESÖKET

Ålands sjöfartsmuseum finns på Hamngatan 2 i Mariehamns Västerhamn, bara 500 meter från färjeterminalerna och 1 km från Torget.

Bilparkering finns utanför Sjöfartsmuseet på Hamngatan (2 tim) samt vid Esplanaden (4 tim), strax söder om museet. Kom ihåg parkeringsbrickan om du parkerar här. Det finns även parkeringsplatser utan tidsbegränsning längs Norragatan.

Ålands sjöfartsmuseum är ett tillgängligt museum. Hissar och ramper gör det möjligt för barnvagnsförare och besökare med funktionsvariationer att lätt ta sig runt i hela museet. I auditoriet och vid receptionen finns hörslinga. Vi strävar efter att ha lättlästa texter och att hålla så stor del som möjligt av våra utställda samlingar utanför glas så att de som behöver ”se” föremålen med händerna kan göra det.

Café Byssan erbjuder enkel fika; såsom kaffe, saft, glass och bakverk. Är du sugen på något matigare finns flera bra serveringar i närheten. Restaurang Nautical och Adlons pizzeria har öppet året runt medan ÅSS Paviljongen och Pub Albin är sommarrestauranger.

GRUPPER

På Ålands sjöfartsmuseum välkomnar vi grupper av alla de slag. Är ni fler än 10 personer i er grupp får ni rabatt på entréavgiften. Har ni behov av en guide vid ert besök kan vi hjälpa er med rekommendationer.

Är ni en större grupp uppskattar vi om ni hör av er på förhand så att vi bättre kan ta hand om er. Är ni intresserade av att besöka oss på kvällstid har vi flera trevliga koncept att erbjuda.

BESÖKSTIPS

Välgörenhetsbal
Nautical Club

Välgörenhetsbal

Åland Nautical Clubs Windjammer Charity Ball den 16 mars 2019 är en bal till förmån för Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum.

Läs mer »
Upptäck vår museibutik!

Museibutiken

Museibutiken är alltid öppen när museet är öppet. Här kan du hitta oväntade gåvor till vänner och bekanta i alla åldrar, eller varför inte ett minne till dig själv? Vi har ett gediget utbud av böcker, smycken, lokala råvaror och produkter, samt roliga saker för barn.

Läs mer »
Pärmbild för Sjöhistorisk Årsskrift för Åland nummer 30
Maritim läsning

Nytt nummer av Sjöhistorisk årsskrift

Ta del av ett nytt fullmatat nummer av Sjöhistorisk årsskrift för Åland, och läs om allt från sjömansminnen på stormande hav till hur historiska loggböcker kan användas i modern klimatforskning. Årsskriften finns nu till försäljning i museibutiken på Ålands sjöfartsmuseum samt hos de lokala bokhandlarna.

Läs mer »

BUTIK & CAFE

Museibutiken är alltid öppen när museet är öppet. Den hittar du i aulan innan du går till utställningarna så oss kan du besöka utan att betala entré.

Museibutikens utbud är inspirerat av våra utställningar och sjöfarten. Vi har ett brett utbud av åländsk sjöfartslitteratur men även böcker med maritim anknytning för barn.

Vi har åländska souvenirer, hantverk från lokala förmågor och unika Pommernprodukter. Titta in till museibutiken nästa gång du behöver den där speciella gåvan.

Café Byssan serverar kaffe, te, saft samt lättare tilltugg som glass och choklad.

butik e1520341121620

VAD VÅRA GÄSTER SÄGER

Mycket trevlig och serviceinriktad personal. Lagom stort. Modernt och anpassat till en varierad besökarskara. Jag och barnen (8 och 5 år) stannade i nästan 3 timmar.

Besökare på Google