Sommarvardar

Välkommen till vårt gäng!

Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum söker museivärdar och Pommernguider till sommaren.

Museivärd

Museivärdens viktigaste uppgift är att ta hand om besökarna och ge dem en minnesvärd upplevelse och därför söker vi dig som är serviceinriktad, kommunikativ, stresstålig, ansvarstagande och initiativrik. Vi värdesätter språkkunskaper av alla slag, speciellt finska, samt erfarenhet av guidning, butiksarbete och kassahantering.

Ansök senast 18 februari 2018 genom att mejla ditt CV med ett personligt följebrev till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. I följebrevet berättar du om dig själv, dina erfarenheter och varför du vill jobba med oss. Skriv också under vilken period du är tillgänglig för arbete under sommaren. Vi vill att du kan jobba åtminstone åtta veckor under perioden 1.6.2018 till 31.8.2018. Arbetstiden är ca 20 timmar/vecka och innefattar både vardagar och helger. Visst kvällsarbete kan också förekomma. Det finns även möjlighet att fortsätta med helgarbete under lågsäsong.

Glass pa terrassen

Pommernguide

Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum söker trevliga guider för arbete ombord på Pommern.

Vi är i full gång med en omfattande restaurering av Pommerns däck samt att förverkliga den nya besöksupplevelsen ombord. Arbetet pågår hela 2018 vilket betyder att fartyget inte kommer att vara öppet för besökare på samma sätt som vanligt inkommande säsong. Vi vill ändå att våra besökare ska få uppleva fartyget och har därför valt att erbjuda guidade turer tre gånger om dagen, varje vardag i juni, juli och augusti 2018. Därför söker vi nu guider som kan välkomna och visa besökarna runt ombord. Guiden är en viktig del i besökarens upplevelse och vi söker någon som är social, vältalig och tycker om att prata inför grupp. Du talar svenska, finska och engelska flytande. Vi som arbetsgivare hjälper dig med fakta och att komma in i arbetet så att du på ett ansvarsfullt och professionellt sätt kan genomföra guidningarna.

Arbetstiden är kl. 11.30–15.30 måndag till fredag. 20 timmar i veckan.

Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum är en privat stiftelse vars syfte är att förvalta och förmedla Ålands maritima kulturarv.