Välkommen på en härlig museihöst till Ålands sjöfartsmuseum!

Rubys piratjakt i museet

Tävling för alla busungar! Skeppsråttan Ruby har gömt ett antal piratflaggor i museets utställningar. Se hur många flaggor du hittar, bland de rätta svaren lottar vi ut ett kanonfint pris.

Pågår från 20 september – 21 oktober. Passar för alla åldrar och ingår i vanligt entrépris.

Pyssel med sjörövartema

I vår pysselverkstad Korallen har vi fyllt på med allt material du kan tänkas behöva för att skapa din alldeles egna pirat eller papegoja! Lämna dina skapelser kvar i Korallen eller ta med dem hem.

Pågår från 20 september – 21 oktober. Passar för alla åldrar och ingår i vanligt entrépris.

Gör din egen Pirat-Ruby

Vi har laddat pysselverkstaden Korallen med en massa roligt material som du kan använda för att skapa piratkläder och klä ut din egen Ruby-råtta. Vår museipedagog finns på plats för att hjälpa dig om du behöver. 

Torsdagen den 18 oktober kl. 12-15. Passar barn i alla åldrar tillsammans med en vuxen. Aktiviteten kostar 3€ utöver ordinarie entrépris och då ingår material och en egen mjukisråtta som barnen får ta med sig hem.

Tatueringsfredag

Under höstlovet öppnar vi museets populära tatueringsstudio! Barnen får själva skapa sina egna tatueringar eller använda någon av museets färdiga motiv. Färgen håller i två-tre dagar och tvättas bort med tvål och vatten. Vill man hellre ha en gnuggis finns det kanonfina gnuggisar med skeppsråttan Ruby på! Tatueringarna ingår i normalt entrépris och det behövas ingen förhandsanmälan.

Fredagen den 19 oktober kl. 12-15. Passar barn i alla åldrar tillsammans med en vuxen. Ingår i entrépris.