Barnens museum

Det finns mycket roligt för barnfamiljer att göra på Ålands sjöfartsmuseum. Sjöfartsmuseets utställningar är interaktiva på riktigt. Här finns en mast att klättra i, en livflotte och flera typer av fartygsbostäder att stiga in i, ett stuvningspussel, en lasthanteringsstation och en bryggsimulator. Dessutom har vår maskot, skeppsråttan Ruby, byggt egna små utställningar runt om i museet. Dem hittar du i råtthålen - leta på låg höjd!

Toalett med skötbord finns på flera våningsplan, hissar och ramper gör att alla kommer fram överallt på museet så det är lätt att ha med de allra minsta till Ålands sjöfartsmuseum.
 

Ruby och Havet

Gå på skattjakt

Piratklubben

 

Ruby och Havet

20160708 Museum 1245


Den första april öppnar vårt nya barnum Ruby och Havet som är en helt ny upplevelsevärld där havet står i fokus. Här får barnen röra sig både ovan och under vattenytan, klättra på vrak, gå in i en sjöjungfrugrotta och ta sig ombord på ett forskningsfartyg. Leken står i fokus och endast fantasin sätter gränsen för vad man kan uppleva i Ruby och Havet.

Det finns även möjlighet att ordna födelsedagskalas här - en fantastisk upplevelse för både stora och små.

Läs mera om Ruby och Havet

 

Gå på skattjakt

Cabinet of curiosities children


Att gå på skattjakt är både spännande och lärorikt. Du får ett frågeformulär i receptionen och får sedan upptäcka hela museet genom att svara på frågor om våra fina föremål. När du har genomfört skattjakten finns det en skattkista där du får hämta en egen liten skatt att ta med dig som ett minne från Sjöfartsmuseet.

 

Piratklubben

asm pommern barnaktivitet 1


Ålands sjöfartsmuseum och Pommern är en del av Piratklubben som är barnens egen klubb på Åland. Medlemskapet i Piratklubben är gratis och aktiviteterna som ordnas av medlemsföretagen passas bäst för barn i åldern 4-12 år. Piratklubbens egen maskot heter Peppi Pirat och henne kan man träffa ibland ombord på Pommern eller på Sjöfartsmuseet. På Piratklubbens hemsida finns all information som barnfamiljen behöver för ett lyckat besök på Åland. 

Peppi Logo liten RGB

 

 

SEPTEMBER-MAJ

ÖPPET DAGLIGEN 11:00 - 16:00

JUNI-AUGUSTI
öppet dagligen 10:00 - 17:00