Koraller webb

Ruby och Havet 

Den första april öppnar vi vårt nya barnrum med invigning, servering och fri lek. Vad som väntar är en fantastisk ny upplevelsevärld där havet står i fokus.

Nu pågår det full aktivitet i nedre våningen på Ålands sjöfartsmuseum. En hel undervattensvärld växer fram och det byggs grottor, skapas koraller och det sys inredning till sjöjungfruarnas egen boning. Samtidigt pågår arbetet ovanför vattenytan där sista handen läggs vid forskningsfartyget r/v Ebba. 

Ruby och Havet är Sjöfartsmuseets nya barnrum som är en fantasifull värld både ovan och under vattenytan. Här får barnen bekanta sig med vrak, havsdjur, sjöjungfrugrottor, men även ta sig upp ovan ytan och bli havsforskare ombord på forskningsfartyget r/v Ebba. 

Tillgänglighet är en viktig del av vårt arbete på Ålands sjöfartsmuseum och i Ruby och Havet finns det hiss så att alla kan ta sig upp till vattenytan. 

Invigningen av Ruby och Havet är
lördagen den 1 april kl. 11.30

Alla är hjärtligt välkomna att ta del av Sjöfartsmuseets stora satsning på våra yngsta besökare!

RHlogo swe


Ruby och Havet byggs och planeras tillsammans med Sture och Johnny Ahlström, som även byggde vår populära barnutställning "På resa med Chiefen och Sally Jones" som visades 2013-2015. Under våren visas utställningen på Forum Marinum i Åbo. 

Förverkligandet av Ruby och Havet stöds ekonomiskt av Alandia Försäkring, Eckerölinjen och Optinova.

SEPTEMBER-MAJ

ÖPPET DAGLIGEN 11:00 - 16:00

JUNI-AUGUSTI
öppet dagligen 10:00 - 17:00